Schönherz Telekom

A céget 1997-ben alapították, melynek tulajdonosa a Schönherz Kollégiumért Alapítvány. Ügyvezetője mindig egy éppen Schönherzes kollégista, aki másfél-két évig szokta ellátni ezt a feladatot. A Telekom két üzletággal foglalkozik ma: telefonvonalak üzemeltetése a kollégiumban, és a Schönherz flotta menedzselése.

Röviden a flottáról, mert ez számodra is kedvező lehetőségeket rejthet: 2005 óta létezik ez a Schönherzes telefonszolgáltatás, és 2008-ban jött az ötlet, hogy csatlakozhasson a flottához minden VIK-es hallgató és családjaik, barátaik, hogy minél többen érhessük el egymást ingyen. 2011-től a Telekom megállapodott a Vodafone-nal, hogy kiépítsenek egy belső mobil hálózatot a hálózat lefedettséggel kapcsolatos problémák megoldására. A flotta létszáma a 2011-es év végére már az 1500-hoz közelített, aminek köszönhetően mindössze bruttó 10,- Ft/percért telefonálhattak a hallgatóink havi bruttó 1600,- Ft előfizetési díjért, ami teljes egészében lebeszélhető. Emellé szabadon választhatóak internet csomagok is már 600 Ft-tól. További információkért keresd a Telekom honlapját.

További információ: https://www.schtelekom.hu/


Öregrendezvények, Alumni

Az „öregek” rengeteget tettek azért, hogy a mai formájában a kollégium működhessen és évente egyszer találkozhatunk is velük az általuk rendezett Schönherz X-en, ahol hallgathatjuk a történeteiket, tudhatunk meg többet a múltról, vagy csak élvezhetjük velük együtt az estét. Ilyenkor adományokat is szoktak gyűjteni a kollégium számára, hogy még tovább gyarapodhasson ez a színes közösségi élet.

A rendezvényről többet megtudhatsz a https://5x.sch.bme.hu/ címen, az Alumni munkájáról pedig a https://alumni.sch.bme.hu/ oldalon

Öreg Schönherzeseknek:

Tudtátok mennyi mindenben segít nektek a Schönherz Alumni, ha évfolyamtalálkozó vagy régi schönherzes körök öregtalálkozója szervezésébe fogtatok?

  • 90 ülő vagy 300 álló vendég számára megfelelő termet biztosítunk
  • csocsóasztal, biliárdasztal, darts tábla áll a rendelkezésetekre
  • ruhatárról, DJ vagy akár zenekar hangosításról is gondoskodunk
  • a jó hangulat alapozására italpultot (sör, bor, üdítő), koktélpultot kínálunk
  • fotó és/vagy videó formájában segítünk megörökíteni a rendezvényt

Ha rendezvény szervezését tervezitek, küldjetek egy mailt az oregtalalkozo@sch.bme.hu címre, és leegyeztetjük a részleteket.