Sportolási lehetőségek a Házban

A Schönherz Kollégiumban nem csak sztereotip mérnökök laknak, sőt, minden lehetőséget megadunk nekik, hogy egy sportos életformát követhessenek. A házban többek között üzemel egy konditerem, melynek fenntartásáért a Body-kör nevű csoport felel. Múltja igencsak régre nyúlik vissza. Alakulásának idejéről pontos adatok nincsenek, hozzávetőleg 2002-ben kezdődött, amikor is a konditerem üzemeltetését elkezdték végezni. A kör legfőbb feladatai közé tartozik a terem tisztaságának és berendezési tárgyainak megőrzése, karbantartása, belépők gyártása, osztása és ellenőrzése. 2008-ban, miután a Kollégium felújítása befejeződött, az alagsor és az itt elhelyezkedő konditerem is jelentős változásokon esett át. Megnövekedett alapterülettel, jelentős kondi géppark bővítéssel, férfi és női öltözővel, zuhanyzási lehetőséggel, valamint zárható öltözőszekrényekkel várják az edzeni vágyókat.

A Diák Sport Körben a hallgatók többek között kerékpározhatnak, röplabdázhatnak. Az épületben külön ping pong terem és box terem került kialakításra. A box teremben TRX, Bosu labda és egyéb tornaszerek is találhatóak. Az épület melletti területen kosárlabda pálya és kerékpártároló is található. A kerékpártárolóból a kollégisták díjmentesen kölcsönözhetnek kerékpárt. Ha valami pihentetőbbre vágynak a lakók, akkor van lehetőségük csocsózásra is. Ezen felül megmérettethetik magukat egzotikusabb versenyeken is, mint amilyen a toronyfutás, vagy a szintek közötti kötélhúzó bajnokság. 

További információ:

https://body.sch.bme.hu/

https://dsk.sch.bme.hu/


Sportolási lehetőségek a Házon kívül

A Schönherztől nem messze – mindössze pár száz méterre –, a Rákóczi híd irányába indulva található egy kisebb futópálya, amely remek lehetőség lehet azok számára, akik szívesebben futnak a szabadban, mint egy zárt térben a futópadon. Ezenfelül a Schönherz lakóinak a számára adott a lehetőség, hogy heti egyszer ingyenesen látogassák meg a Mányoki úton található uszodát. Ehhez mindössze a kolis kártyájukra van szükség, hogy a kedvezményt érvényesíteni tudják.

A kötelező testnevelés órákon túl a BME Sportközpontja további sportolási lehetőségeket is biztosít egy meglehetősen széles palettán. Itt is elérhető egy konditerem, de talán amik még vonzóbbak lehetnek, azok a csoportos órák, személyi edzések. Lehetőség van továbbá Squasholni, falat mászni, illetve különböző termeket bérelni.

További információ: 

https://www.uszodamanyoki.hu

https://bmesport.hu