Szakma

Simonyi Károly Szakkollégium

2003-as alapításakor a Szakkollégium a Schönherz Zoltán Kollégiumban működő szakmai egyesületek munkáját fogta össze, és segített, hogy e körök tagjainak tevékenysége minél szélesebb rétegekben ismert legyen. A Simonyihoz tartozó körökben a Villamosmérnöki és Informatikai Kar hallgatói azzal foglalkozhatnak, amit élveznek, és ami mérnöki hivatásuk része. A LEGO körben a tagok hasznosítják az egyetemi előadásokon megszerzett tudásukat, hogy a népszerű építőkockákból robotokat építhessenek. A Budavári Schönherz Stúdiótól hetente érkezik egy online TV műsor, míg a Schönherz Elektronikai Műhelyben a mérnökpalánták forrasztanak megannyi különféle áramkört. A Kir-Dev up-to-date fejlesztői eszközökkel ismerteti meg a weboldalkészítést az érdeklődőkkel. Az amatőr rádiós kör, a hívójeléről elnevezett HA5KFU már évtizedek óta szórakoztatja a játékos kedvű villamosmérnököket, míg az AC Studio & Live megmutatja tagjainak a stúdiós hangtechnika rejtelmeit.

További információ: https://simonyi.bme.hu


Kollégiumi Számítástechnikai Kör

A Kollégiumi Számítástechnikai Kör az egyetem legrégebben működő és legnagyobb aktív, informatikával foglalkozó öntevékeny csoportosulása, akik a Ház teljes internetes hálózatáért felelnek. A patinás név mögött vidám hangulatú, alkotó kedvű csapat rejlik, mely a Kar jó szakmai képességű, számítástechnika iránt kiemelten érdeklődő tagjaiból verbuválódott és bővül évente új tehetségekkel, lelkes informatikusokkal és villamosmérnökökkel. A KSZK a lehetőségek tárháza, a hely ahol minden területen kipróbálhatod, tovább képezheted magad, legyen szó akár szoftverfejlesztésről vagy hálózat üzemeltetésről. Náluk kibontakoztathatod kreativitásod, tapasztalatot, mérnöki szemléletet szerezhetsz, miközben az úgynevezett soft skilljeidet is fejlesztheted. 

További információ: https://kszk.sch.bme.hu/


Termek

A Szakkollégium üzemeltetésében két terem áll rendelkezésre a kollégisták számára.

Az előadóteremben tanfolyamok, előadások, kisebb rendezvények tarthatóak, akár egy 40 fős rendezvény megtartására is alkalmas. A beépített nagyteljesítményű projektor, felszerelt vetítővászon, whiteboard tábla és a hangosítás mind abban segít, hogy az előadónak már csak a tartalomra kelljen koncentrálnia. A terem méretéből fakadóan akár demonstrációk, gyakorlatok, konzultációk tartására is alkalmas.

Oktatótermünkben 18 jól felszerelt számítógép áll rendelkezésre a legjobb tanfolyamok érdekében. A klimatizált teremben főként workshopokat és gyakorlatokat szoktak tartani, de csendes tanulásra is kiválóan alkalmas.


Szakkönyvtár

A Szakkollégium több, mint 200 kötetes könyvtára biztosítja a hozzáférést olyan szakkönyvekhez amik máshol nem, vagy csak nagyon nehezen, drágán lennének elérhetőek. Legyen szó elektronikai tervezésről, C++ programozásról vagy projektmenedzsmentről, mi segítünk abban, hogy a legjobb könyvekből tanulhass. Kölcsönzési rendszerrel ráadásul csak egy e-mailbe kerül, és máris lehet vinni, vagy az oktató teremben olvasni a könyvet.